Šokoladinis vyniotinis su aviečių įdaru

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku jogurtu

Vyniotiniui:
3 kiaušinių
150 g cukraus
5 valg. šaukštų bulvinių miltų
1 valg. šaukšto kvietinių miltų
2 valg. šaukštų kakavos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 valg. šaukšto žaliavinio cukraus

Įdarui:
150 ml jogurto
2 valg. šaukštų skysto medaus
20 g aviečių

Ruošiama taip:

Nustatykite 225 laipsnių orkaitės temperatūrą.
Kiaušinius ir cukrų išplakite beveik iki putų.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, bulvinius miltus ir kakavą, paskui atsargiai viską suberkite į kiaušinių plakinį.
Lengvai išteptą sviestu kepimo popierių įklokite į ilgą skardą ir joje paskleiskite pyrago masę. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apytiksliai 5 minutes. Iškepusį, karštą pyragą apibarstykite žaliaviniu cukrumi. Pyragą apverskite ant naujo kepimo popieriaus ir nuimkite senąjį. Senąjį popierių truputį sudrėkinkite ir uždenkite juo pyragą, kuris po popieriumi turi ataušti.

Sumaišykite medų, jogurtą ir truputį apvirtas avietes. Įdaru ištepkite vis dar šiltą pyragą ir atsargiai suvyniokite. Palaukite, kol atauš; sandūra turi būti apačioje. Patiekite supjaustytą storais griežiniais.