Žiediniai kopūstai ir bulvės jogurto padaže

Jums reikės:

4 porcijoms

300 ml „Lindahls“ turkiško arba graikiško jogurto
3 valg. šaukštų rapsų aliejaus
500 g žiedinių kopūstų žiedynais
500 g kubeliais supjaustytų bulvių
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
2 valg. šaukštų šviežiai tarkuotų imbierų
2 smulkiais kubeliais supjaustytų aitriųjų paprikų
2 valg. šaukštų nesmulkintų kmynų sėklų (atkreipkite dėmesį – nemaltų!)
2 arb. šaukštelių maltų kalendrų
2 g ciberžolių
400 ml daržovių sultinio
druskos

Ruošiama taip:

Šį patiekalą lengviausia ruošti kiniškoje keptuvėje su dangčiu. Jei tokios neturite, tiks ir įprastas puodas su dangčiu.
Įkaitinkite aliejų. Suberkite aitriąsias paprikas, kmynų sėklas ir kepinkite, kol kmynų sėklos truputį patamsės. Suberkite kalendras, imbierus, ciberžoles ir bulves. Kepinkite (maišydami) 4 minutes, kol bulvės įgaus auksinę rudą spalvą.
Sudėkite žiedinius kopūstus ir supilkite sultinį. Virkite uždengę dangčiu, kol daržovės suminkštės, bet dar bus sunkiai sukramtomos.
Supilkite jogurtą ir suberkite žirnelius. Vėl įkaitinkite iki 90 laipsnių, bet daugiau nebevirkite.

Patarimai:
Troškinį galite ruošti su 1 valg. šaukštu kukurūzų krakmolo, išmaišyto su 2 valg. šaukštais vandens.
Puikus vegetariškas patiekalas arba garnyras prie žuvies ir mėsos patiekalų
Taip pat tinka kaip pagrindas įvairiems dešros troškiniams
Aštrumą nustatykite pagal savo skonį

Recepto idėją atsiuntė Kjell Kernen, Bandhagenas