Cukinijos su kepintais kviečiais

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

4 porcijoms

400 g geltonųjų cukinijų
400 g žaliųjų cukinijų
100 g askaloninių česnakų
4 česnako skiltelių
20 g čiobrelių šakelių
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

300 g virtų kvietinių „Bulgur“ kruopų
2 valg. šaukštų lydyto sviesto
75 g pjaustytų svogūnų
acto
40 g gražgarsčių
100 g kubeliais supjaustyto pusiau kieto sūrio
druskos ir pipirų

200 ml turkiško arba graikiško jogurto
1 arb. šaukštelio šviežių čiobrelių
2 valg. šaukštų kubeliais supjaustytų askaloninių česnakų
druskos ir pipirų

Ruošiama taip:

Cukinijas išilgai supjaustykite į 4 dalis. Paskui cukinijas, svogūnus ir česnakus apvoliokite alyvuogių aliejuje, druskoje ir pipiruose. Kepkite orkaitėje esant 175 laipsnių temperatūrai, kol cukinijos suminkštės.

Kvietines „Bulgur“ kruopas pakepinkite svieste su svogūnais. Pagardinkite actu, druska ir pipirais. Į šį mišinį sudėkite gražgarstes, sūrį ir sumaišykite.

Sumaišykite jogurtą, čiobrelius ir askaloninius česnakus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Apačioje sudėkite kvietinių „Bulgur“ kruopų mišinį, o ant viršaus – cukinijas. Jogurtą supilkite į patį patiekalą arba patiekite šalia.

Patarimai, kaip patiekti:
Tinka prie kepsnių