Jautienos troškinys

Jums reikės:

Patiekalas gaminamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

4 porcijoms

200 ml turkiško arba graikiško jogurto
1 valg. šaukšto aliejaus
400 g jautienos
2 geltonųjų svogūnų
2 arb. šaukštelių miltų
200 ml vandens
100 g marinuotų svogūnų
2 valg. šaukštų prancūziškų garstyčių
2 valg. šaukštų kiniškų sojų
1/2 kubelio mėsos sultinio
druskos ir pipirų

Ruošiama taip:

Geltonuosius svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Jautieną supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite mėsą. Mėsą sudėkite į puodą.
Supjaustytus svogūnus pakepinkite toje pačioje keptuvėje. Apibarstykite miltais ir dar kurį laiką kepkite. Svogūnus išverskite ant mėsos ir įpilkite 200 ml vandens.
Maišydami užvirinkite. Sudėkite garstyčias, sojas, sultinio kubelį ir marinuotus svogūnus. Maišydami virkite apytiksliai 20 minučių, priklausomai nuo mėsos kokybės.
Į troškinį įmaišykite jogurtą ir pagardinkite druska bei pipirais. Vėl užvirinkite, bet ilgiau nebevirkite.


Patarimai: labai skanu su ką tik išvirtais makaronais arba bulvių koše ir šviežiomis salotomis.

Recepto idėja:
Peter Sveber