Jogurtinis pyragas su citrinomis ir gervuogių padažu

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ graikišku jogurtu

1 apvalios torto formos (21 cm) su nuimamu dugnu

200 ml „Lindahls“ jogurto
125 g sviesto, kambario temperatūros
125 g rudojo cukraus

4 kiaušinių – baltymų ir trynių atskirai
1 citrinos – sulčių ir tarkuotų žievelių 3 valg. šaukštų kvietinių miltų
1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių

Gervuogių padažui:
100 ml vandens
200 g gervuogių
200 g cukraus

Sviesto ir duonos trupinių formai

Ruošiama taip:

Sviestą ir cukrų išplakite iki baltų putų.
Nuolatos plakdami, įdėkite 1 trynį.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų.
Į sviesto ir cukraus putas vieną po kito supilkite jogurtą, citrinų sultis ir tarkuotas žieveles bei miltų mišinį.
Kiaušinių trynius išplakite beveik iki putų.
Šį plakinį atsargiai supilkite į tešlą.
Skystą masę supilkite į gerai sviestu išteptą ir duonos trupiniais pabarstytą formą (žr. toliau).

Pyragą kepkite esant 200 laipsnių temperatūrai apytiksliai 50 min. Prieš išimdami pyragą iš formos, palaukite penkias minutes.
Palaukite, kol atauš, tada patiekite.

Gervuogių padažas:
užvirinkite vandenį su cukrumi. Įdėkite gervuoges ir virkite 5 minutes. Nukoškite koštuvu arba kiaurasamčiu. Padažą atšaldykite.

Patarimai:
Formos ištepti nereikės, jei ant jos dugno paklosite aliumininę foliją. Taip pat galite visiškai nuimti formos dugną ir foliją tvirtai apvynioti aplink torto formos žiedo išorinę pusę.