Jogurtinis tortas

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

6–8 porcijoms

Torto tešlai:
100 ml „Lindahls“ jogurto
300 g kvietinių miltų
75 g margarino
1 g druskos
1 valg. šaukšto šalto vandens

Įdarui:
350 ml „Lindahls“ jogurto – nuvarvinto, kambario temperatūros
200 ananasų gabalėlių – nuvarvintų
1 citrinos – tarkuotos žievelės ir sulčių
175 g nuluptų, stambiai supjaustytų mandarinų (kambario temperatūros)
100 g smulkiojo cukraus
2 kiaušinių – trynių ir baltymų atskirai
50 g kepintų saulėgrąžų branduolių (atskirai pasilikite valg. šaukštą branduolių)
4 želatinos lapelių

Ruošiama taip:

Sumaišykite ir suminkykite miltus, druską ir margariną.
Įpilkite „Lindahls“ jogurtą ir vandenį .
Tešlą ruoškite greitai, kad nesušiltų.
Tešlą uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui.
Paskui tešla išklokite formą su nuimamu dugnu (24 cm skersmens).
Tešlą prispauskite prie kraštų, subadykite ir padėkite į šaldytuvą apytiksliai 30 min.
Kepkite orkaitėje esant 200 laipsnių temperatūrai apytiksliai 20 min. (visa tešla turi būti iškepusi).

Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį.
Jogurtą sumaišykite su ananasų gabalėliais, citrinų žievelėmis ir sultimis,
kiaušinių tryniais, mandarinais ir saulėgrąžų branduoliais.
Išspauskite ištirpusius želatinos lapelius ir sumaišykite su trupučiu skystos jogurto masės.
Paskui želatinos mišinį įmaišykite į likusią jogurto masę.
Kiaušinių baltymus ir smulkųjį cukrų išplakite iki putų.
Išplaktus kiaušinių trynius sumaišykite su jogurto ir vaisių mase.
Ant torto pado užpilkite įdarą ir apibarstykite likusiais saulėgrąžų branduoliais.
Prieš pateikdami palaikykite šaltai ne mažiau kaip 3 valandas.