Keptų bulvių salotos su žaliųjų citrinų prieskoniu

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

4 porcijoms

500 g šviežių bulvių

Užpilui:
400 ml turkiško arba graikiško jogurto
2 arb. šaukštelių cukraus
3 valg. šaukštų majonezo
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų agurkų rasalo
1 žaliosios citrinos sulčių ir tarkuotų žievelių
1 valg. šaukšto acto
druskos ir baltųjų pipirų

Kitos sudedamosios dalys:
1 geltonas svogūnas, supjaustytas smulkiais kubeliais
100 g marinuotų agurkų, supjaustytų smulkiais kubeliais
10 cm poro, supjaustyto plonais griežinėliais
2 valg. šaukštai smulkintų krapų
2 valg. šaukštai pjaustytų petražolių

Ruošiama taip:

Orkaitę nustatykite 200 laipsnių temperatūrai.
Bulves supjaustykite stambiais kubeliais arba griežinėliais.
Bulves kepkite orkaitėje 20–25 minutes, kol suminkštės. Palaukite, kol atauš.
Sumaišykite visas sudedamąsias užpilo dalis.
Užpilą atsargiai sumaišykite su bulvėmis ir kitomis sudedamosiomis dalimis.


Patarimai:
Jei bulvės šviežios, pakanka jas nuplauti ir nugrandyti.
Jei naudojate per žiemą laikytas bulves, jas reikia nuskusti.
Salotos išlaiko gerą skonį 1–2 dienas po paruošimo.
Salotos puikiai tinka prie vasarinių kepsnių