Kriaušių pyragas

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

Tešlai:
150 g sviesto (kambario temperatūros)
100 g smulkiojo cukraus
300 g kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:
500 g kriaušių (konservuotų arba šviežių, truputį apvirintų)
200 ml „Lindahls“ jogurto
1 kiaušinio
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
75 g smulkiojo cukraus

Ruošiama taip:

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Tešlą paskleiskite sviestu išteptoje ir duonos trupiniais pabarstytoje formoje, geriausia – su nuimamu kraštu.
Nepamirškite prispausti tešlos prie kraštų.

Supjaustykite kriaušes griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
Dubenėlyje išplakite kiaušinį, „Lindahls“ jogurtą, vanilinį cukrų ir smulkųjį.
Išplaktą masę užpilkite ant kriaušių.
Kepkite orkaitėje esant 200 laipsnių temperatūrai 30–35 min.

Patarimai, kaip patiekti: patiekite su lengvai išplakta grietinėle arba ledais.