Mėsos faršo ir šoninės užkepėlė

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

4 porcijoms

300 ml turkiško arba graikiško jogurto
500 g mėsos faršo
100 g šoninės
200 ml grietinėlės
6 valg. šaukštų aitriųjų pipirų padažo
1 išspaustos česnako skiltelės
1 skardinės pievagrybių
50 g tarkuoto sūrio
400 g sraigtinių makaronų

Ruošiama taip:

Pakepinkite mažais gabalėliais supjaustytą šoninę. Pakepinkite mėsos faršą ir pievagrybius, apibarstykite česnakais, druska ir pipirais.
Išvirkite ir nuvarvinkite makaronus.
Užvirinkite grietinėlę, supilkite jogurtą ir aitriųjų paprikų padažą.
Viską sumaišykite didelėje užkepėlių formoje.
Ant užkepėlės užtarkuokite sūrį, pašaukite į orkaitę ir kepkite esant 200 laipsnių temperatūrai, kol sūris išsilydys ir įgaus gražią spalvą.


Patarimai, kaip patiekti: su gardžiomis salotomis.