Obuolių bandelės

Jums reikės:

1 didelio obuolio
3 valg. šaukšto žaliavinio cukraus
2 arb. šaukštelių cinamono
2 kiaušinių
200 g cukraus
1 arb. šaukštelio maltų imbierų
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
100 g lydyto sviesto
100 ml turkiško arba graikiško jogurto
200 g kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
sviesto kepimui

Ruošiama taip:

Obuolį nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Obuolio kubelius pakepinkite keptuvėje, įdėję truputį sviesto, kartu su žaliaviniu cukrumi ir cinamonu.
Palaukite, kol atauš.
Cukrų, imbierus, vanilinį cukrų ir kiaušinius išplakite iki akytos masės.
Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir supilkite kiaušinių plakinį.
Į skystą masę atsargiai supilkite lydytą sviestą ir jogurtą.
Iš tešlos suformuokite 8–10 didelių bandelių ir ant viršaus uždėkite obuolio gabalėlius.
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės esant 225 laipsnių temperatūrai apytiksliai 12 minučių.
 
 
Receptą atsiuntė Diana Nylander, Geteborgas