Vištiena jogurto padaže

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

4 porcijoms

300 ml turkiško arba graikiško jogurto
600 g vištienos filė
2 česnako skiltelių
50 g fetos sūrio
200 ml vištienos sultinio
2 arb. šaukštelių sojų
2 arb. šaukštelių raudonėlių
1 valg. šaukšto kvietinių miltų
druskos
pipirų
paprikų miltelių
1 pluoštelio petražolių
10–12 juodųjų alyvuogių

Ruošiama taip:

Vištieną apibarstykite druska, pipirais ir paprikų milteliais, apkepkite tefloninėje keptuvėje, kol vištiena bus beveik iškepusi.
Puode pakepinkite česnakus su trupučiu aliejaus, supilkite sultinį, sudėkite fetos sūrį (kuris išsileidžia), suberkite raudonėlius ir sojas.
Miltus išmaišykite jogurte ir gerai išplakite. Pavirkite 5 minutes.
Sudėkite vištienos filė ir virkite ją padaže apytiksliai 15 min.
Prieš pat patiekdami papuoškite smulkiai supjaustytomis petražolėmis ir alyvuogėmis.

Patarimai, kaip patiekti: patiekite su bulvių skiltelėmis ir raudonųjų svogūnų, pomidorų bei fetos sūrio salotomis. Puikia tinka jogurtas, patiekiamas atskirame dubenėlyje.