Vištienos „befstrogenas“

Jums reikės:

Patiekalas ruošiamas su „Lindahls“ turkišku arba graikišku jogurtu

4 porcijoms

300 ml turkiško arba graikiško jogurto
200 ml vištienos sultinio
600 g vištienos, pageidautina šlaunelių filė
1 griežinėliais supjaustyto svogūno
1 griežinėliais supjaustytos raudonosios paprikos
1 česnako skiltelės
2 valg. šaukštų pomidorų pastos
1 valg. šaukšto saldžiųjų paprikų miltelių
1 valg. šaukšto rapsų aliejaus kepinimui
druskos ir pipirų

Ruošiama taip:

Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis.
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, tačiau tik tiek, kad jie nepakeistų spalvos. Sudėkite vištieną ir kepinkite toliau. Sudėkite pomidorų pastą, paprikų miltelius ir šviežias paprikas. Vėl įkaitinkite. Supilkite vištienos sultinį (arba įpilkite vandens ir įmeskite sultinio kubelį) ir kepinkite kelias minutes, kol mėsa baigs kepti. Į puodą išspauskite česnaką, supilkite jogurtą ir vėl įkaitinkite. Troškinio nereikia ilgiau virti. Pagardinkite druska ir pipirais.

Jei mėgstate tirštesnį troškinį, patiekalą galite gaminti su 1 arb. šaukšteliu kukurūzų krakmolo, išmaišyto truputyje vandens.